Loppisfynd med vårkänsla.

Härom dagen var vi inne i Malmö och uträttade lite ärenden. På vägen hem kör man förbi myrorna (affären alltså). Förr i tiden gillade jag myrorna skarpt och tyckte att jag ofta fyndade bra saker till bra priser där. Men på senare år har det varit ganska skralt med fynden. Utplockat och dyrt helt enkelt. Men just igår fick jag trots detta ett infall och sade “stanna, jag vill gå in” precis när vi åkte förbi. Vi stannade och jag fyndade. Bland annat hittade vi en spegel till badrummet. Det kanske inte låter så speciellt men vi har letat efter en exakt sådan i snart ett år utan framgång så för oss var det jippie och tjohej! Dessutom fyndade jag lite härliga blommiga tyger. Jag tänker alltid att jag kan lära mig att sy och någon dag ska jag ta tag i det. Tills dess kan jag tjuvkika på tygerna och njuta av vårkänslorna man får av dem!

Share on Facebook

12 thoughts on “Loppisfynd med vårkänsla.

 1. Jag fick en symaskin i julklapp och har tänkt att jag ska använda den till både det ena och andra (framför allt att ha till mina scrapbookingprojekt, men då syr man ju bara i papper) så att fynda tyg hos Myrorna kanske inte vore så dumt, så man inte lägger en förmögenhet på dyrt tyg som jag ändå inte kan sy i.

 2. Åh vad fina! Jag samlar också på tyger i förhoppning om att jag ska lära mig sy barnkläder någon dag. Kanske ska lämna några tyger hos dig till barnens vimplar som de önskar sig..=)

 3. Vilka underbara tyger! Jag måste börja samla på mig maaaassor med tygstuvar till pysselrummet!

  Trist att det blev ditt rum som fick bli bebisrum. Men men, du får försöka hitta på nån finurlig lösning på det där. Inte ska du väl behöva ha allt i en kartong?! =)

  Du verkar ha ett jättemysigt hem, älskar stringhyllan med tavlorna runt om. Så skulle jag lätt vilja ha på en vägg hos oss!

  Allt gott! Kram =)

 4. ååh vilka härliga tyger! Jag önskar att jag kunde sy men tyvärr har jag och symaskinen aldrig varit bästa vänner direkt.. jag hade velat sy lite kuddfodral, ett lätt sätt att förnya soffan, sänger, whatever. Det kan väl inte va så svårt.. eller? :/

  sv: Men visst blir det oftast väldigt bra med “släng i allt du har i kylskåpet mat”? ;) Denna grytan med det sista skrapet ur kylskåpet blev otroligt lyckad faktiskt. Men det var nog mest tur. :)

  stor kram!

 5. Underbara tyger!

  Åh jag älskar att handla på myrorna och liknande affärer, har en vän som har någon typ av magisk känsla för det där och alltid hittar snygga saker! Att shoppa med henom är en god investering :)

 6. Åh vilka fina tyger…

  Jag är skräddare och vill bara tala om att barnkläder är bland det lättaste och roligaste man kan sy!! Så tveka inte att ge dig i kast! Ett tips är att först provsy kläderna i nåt gammalt fult tyg, ett utslitet lakan tex, så kan du prova på barnet och justera så mycket du vill tills du tycker plagget sitter bra. Sedan klipper du isär provplagget och använder det som mönster när du ska klippa i det riktiga tyget. Inte så svårt som det kanske låter =) Använd ordentligt med sömsmåner så ska det nog gå bra. Lycka till med sömnaden och skapandet!

 7. Vilka fynd, vilka TYGER!! Omöjligt att få tag på i Stockholm. Second hand butikerna här har dessutom galna överpriser… Du måste visa vad det blir av tygerna sen :)

 8. RE: Haha tack. Ja jag känner mig ganska nöjd nu med fåtölj-hörnan, det minskar stressen med hyll-köp. Ett steg i taget, det är en skön inredningstanke. Då hinner ni (och jag) ju känna efter vad som behövs och vad som passar in :) Himlans fina tyger förresten.

 9. Handla inte på Myrorna, de uttnytjar gratis arbetskraft. Långtidsarbetslösa tvingas jobba på Myrorna för att få behålla sin arbetslöshetsförsäkring. Dessutom får Myrorna 5000 kronor i månaden per arbetslös. Bojkotta!