Broccolimos, färgglatt och gott!

I dag är det synd om mig för jag har galet ont i halsen och är hyfsat ynklig. Men det är nog rätt många som känner igen sig, så här i förkylningstider. Då passar det bra att laga sådan här mat. Färgglad och full av nyttiga fibrer och antioxidanter. Receptet kommer från Ola Lauritzson. Vi åt ugnsbakad lax och citronsås till.

Broccolimos (4 port)

2 stora broccolibuketter
3 dl frysta ärtor
2 msk smör
lite salt

Koka broccolin mjuk, häll i ärtorna i slutet av koktiden och häll av vattnet. Mixa tillsammans med lite smör och en gnutta salt.

Share on Facebook

9 thoughts on “Broccolimos, färgglatt och gott!
  1. Åhh det där lät gott. Kan man ju kanske dra ner på kolhydraterna oxå. Blir alldeles för mycke sånt hos oss.

    Sv: ja det är väldigt effektivt med att han får prova. När jag föreslog att han skulle följa pappa på fotbollsträning och att han kunde ha shorts så kollade han ut och sa “är det snö ute mamma” haha får bli nästa projekt att få han att förstå det. :)

  2. jag försöker inte undvika kolhydrater överhuvudtaget men jag tycker att det där lät jättegott ändå, för broccoli är ju hur gott som helst :) och att variera sig är ju alltid kul! potatismos är ju som sagt gott, men kanske inte varje dag!